שישי בצהריים במוד לאוכל הודי הגענו לMa pau מא פאו בתל אביב לסניף בנחלת בנימין. מאו פה זו מסעדה הודית מסורתית המביאה את מיטב המנות, הטעמים והריחות מהמטבח של בומביי ישירות לבירת הקולינריה של ישראל הרי היא תל אביב (:
מא פאו מסעדת רחוב עכשווית צבעונית שהביאה אל מרכז תל אביב אוכל רחוב ממובאי שבהודו. המסעדה בבעלות שני אחים ואחות ישראלים שמוצאם ממומבאי שבמדינת מהרשטרה שבהודו. המסעדה נוצרה בהשראת דוכני האוכל של מומבאי ומציגה את הגרסה שלה למסעדת רחוב עדכנית. המסעדה נולדה מתוך געגוע נוסטלגי לטעמים ההודים שחוו האחים בילדותם וזה התגבר לאחר שאמם הלכה לעולמה.
סצנת אוכל הרחוב של מומבאי, בירת מחוז מהרשטרה שבהודו נחשבת למפותחת ותוססת, שם נוצר לראשונה למעשה השילוב של טעמיה המיוחדים של הודו עם טכניקות וחומרי גלם מרחבי העולם. מא פאו- לחם אמא הן שתי המילים הראשונות שילד שהגיע להתפתחות הקולינרית שלו מוציא מהפה, הוא פשוט מבקש מאמא שלו לחם. במא פאו אפשר לקחת את המנות בT.a או לשבת באחד משולחנות המסעדה או על הבר.
האווירה במקום עליזה ואותנטית עם מוזיקה הודית. המסעדה מעוצבת בהשראת דוכני האוכל הססגונים ועשירי הטעם של מומבאי בהודו, הגוונים הבולטים בה הם טורקיז וחום. במרכז חלל המסעדה בר אלכוהולי עם מבחר בירות. לצד הבר מטבח שניתן להציץ ולראות את הפעילות שבו. על קירות המסעדה נתלו תמונות של המשפחה. את האווירה משלים מסך גדול המקרין סרטים הודים משנות החמישים והשישים וקליפים של פופ הודי.
התפריט ב"מא פאו" מציג מנות רחוב מסורתיות של העיר, תבשילים אותנטיים, מנות צמחוניות/בשריות, תבשילי קדירה ולא מעט מנות עם מגוון אפשריות רחב למדי. התפריט מתחיל עם מתאבנים המוגשים עם מטבלי צ'אטני כמו סמוסה במילוי עוף ואפונה ירוקה, בטטה ווד'ה-כדורי תפוחי אדמה בבלית חומוס, טנדורי נאן -מאפה חם בתוספת שום. ממשיך עם מנות ראשונות: פאלאק פאניר-גבינת פאניר בנזיד תרד, מלאי כופתא - כופתאות גבינת פאניר ומרק עגבניות עם עדשים. ויש גם מנות מסורתיות המוגשות עם תבשילים כמו טהאלי עוף-תבשילי עוף טיקה מסאלה ועוף בקארי, טהאלי פאניר-תבשיל פאניר ברוטב עגבניו וחמאה, פיש טהאלי -פילה אמנון ותבשיל ירקות.ויש גם מגוון מנות טבעוניות המסומנות בתפריט.
במא פאו מבחר בירות בתפריט כמו בירת הבית BEL PILS -לאגר פילס בלגי עם סיומת יבשה ועדינה, מלכה פייל אייל - בירת הדגל של מבשלת מלכה ישראלית וקינג פישר - בירת לאגר הודית, צוננת וקלילה. אנחנו בחרנו את ה- BEL PILS צוננת המגיעה היישר מהחבית. בירת לאגר מבית דובל צבעה זהוב-בהיר. כמו שאר הבירות הבלגיות הותיקות היא מיוצרת על פי מתכון עתיק יומין. הכשות בה משתמשים להכנתה היא היא הכשות הצכית סאאז. כשות זו יוצרת את הסיומת היבשה והארומה הפרחונית שלה.
במא פאו מבחר בירות בתפריט כמו בירת הבית BEL PILS -לאגר פילס בלגי עם סיומת יבשה ועדינה, מלכה פייל אייל - בירת הדגל של מבשלת מלכה ישראלית וקינג פישר - בירת לאגר הודית, צוננת וקלילה. אנחנו בחרנו את ה- BEL PILS צוננת המגיעה היישר מהחבית. בירת לאגר מבית דובל צבעה זהוב-בהיר. כמו שאר הבירות הבלגיות הותיקות היא מיוצרת על פי מתכון עתיק יומין. הכשות בה משתמשים להכנתה היא היא הכשות הצכית סאאז. כשות זו יוצרת את הסיומת היבשה והארומה הפרחונית שלה.
פתחנו את הארוחה עם שתי מנות ראשונות, האחת - פאלק פאניר-גבינת פאניר בנזיד תרד בתיבול עדין. בתוך מחבת מברזל קטנה הונחו שתי חתיכות גבינת פאניר (שהוכנו במקום) שהונחו על נזיד תרד בצבע ירוק בוהק שהיה מבחינתי חגיגת צבעים לעיניים תחילה ותאווה לחך. מנה בעלת מראה מרהיב ללא ספק כי אנחנו בתכל'ס אוכלים תחילה דרך העיניים! נזיד התרד היה עשיר ובמרקם סמיך והיה בתיבול עדין. מנת פתיחה נהדרת !
המנה הוגשה עם צ׳אפאטי; לאפה חמימה שמוכנה במקום.
המשכנו עם מנת הדגל של המטבח ההודי הלא היא -מלאי כופתה -כופתאות גבינת פניר ותפוחי אדמה מוגשים ברוטב קשיו בפירות יבשים. מנה מצוינת בתוף מחבת קטנה הונחו שתי אצבעות גבינת פניר (שמוכנות במקום) מגולגלות במחית תפוחי אדמה בתוך רוטב "שמנתי" ועשיר עם טעמים של גראם מסאלה, ג׳ינג׳ר, כמון ושום. מנה שמצליחה לרגש את החך בשל כל התבלינים הארומטיים שלה.
בגזרת העיקריות בחרנו להזמין את הפיש ד'וסה-נתחי סלמון מטוגנים על מצע תפו"א מתובלים וירקות. הדוסה היא ללא גלוטן -קרפ הודי עדין עשוי מבלילת קמח עדשים ואורז במילוי תבשיל תפוחי אדמה מתובלים ונתחי סלמון. סוג של לאפה הודית ממולאת בנתחי דג עסיסייים עם ירקות בתיבול הודי עז טעם. מנה מזינה, טעימה ומשביעה.
קיבלנו מטבל צ'אטני ירוק וחריף לצד המנה.
קיבלנו מטבל צ'אטני ירוק וחריף לצד המנה.
בנוסף הזמנו טיקה מסאלה-תבשיל נתחי חזה עוף ברוטב עגבניות וחמאה. נתחי עוף עסיסיים שהושרו ביוגורט ונאפו בתנור טנדורי ברוטב עגבניות וחמאה, רוטב סמיך בצבע כתום עז ובעל טעם עשיר ובתיבול טוב, מעט חרפרף (אני אפילו רציתי שיהיה חריף יותר !) נתחי העוף ספגו את טעמיו של התבשיל והיו רכים וטעימים ! המחבת ממתכת הונחה על מגש מכסף עם מטבלים שונים ליד כמו צ'אטני ירוק - עם קוקוס טחון -חריף וטוב, שעועית- צ'ואלי,תבשיל ירקות וסלט כרוב טרי ורענן. המנה הוגשה עם אורז לבן מאודה.
מנה טעימה ומנחמת שהיתי שמחה גפ להזמין אותה בT.A ולזלול בהנאה בבית מול הT.V.
בגזרת הקינוחים היה ברור לי שנקח קינוח הודי מסורתי הלא הוא בנופי, פאי עם ריבת חלב, בננות,מסקרפונה ושבבי קוקוס. קינוח העשוי בננות, שמנת וטופי המבושל מחלב מרוכז או ריבת חלב. בסיס הפאי אפוי או עשוי קרמבל ביסקוויטים וחמאה. אני מתה על מתוקים ופחות אוהבת מתוקים בדמות עוגות שוקולד אז הפאי הזה היה מושלם בעיני. כי אין דבר יותר טעים בעיני מבננות עם טופי ותוסיפו לזו גבינה טובה הרי שזה מעדן משובח. קינוח מעולה שסגר לנו בכייף את השהות שלנו במאו פאו.
לסיכום, האוכל במאו פאו טעים ולא יקר, האווירה פה הודית, שמחה ומשוחררת, צהריים בכייף, ממליצה בחום !
Ma pau מא פאו
רחוב נחלת בנימין 59, תל אביב.
טל' 03-7739797.
פתוח: א'-ה' 1:00-11:00, ו' 17:00-12:00.
לינק לעמוד הפייסבוק:https://www.facebook.com/MapauTelAviv/posts/1954305374818493/
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה