ביום רביעי האחרון קבעתי עם חבר להפגש במקום חדש מתחת לביתי בשוק לוינסקי- ברחוב לוינסקי 33 תל אביב, השוקה שמו - מטבח מקומי במחבת אשר ממוקם במקום מסעדת הטחיניה. הקונספט במסעדה מתבסס על 7 סוגי שקשוקות שונות ויש גם כמה בגרסאות טבעוניות. ביננו -שקשוקה זו מנה אהובה ואהודה, מנה הכי ישראלית שיש שמככבת בתפריט כמעט בכל מסעדה ובתי קפה.
השוקה בניצוחו של השף ציון פרץ ולו רזומה של שנים במטבחים שונים. כאמור התפריט מתבסס על סוגי שקשוקות שונות שמוגשות במחבתות אישיות,והמטבח פה צמחוני וטבעוני. כאשר את כל השקשוקות הצמחוניות אפשר לטבען ולשים טופו פריך במקום הביצים.
בתפריט של השוקה כשבעה סוגי שקשוקות: שקשוקת עגבניות לפי מתכון טריפולטאי עם פלפל צ'ומה, שקשוקת קארי בסגנון הודי עם קארי וקרם קוקוס, שקשוקה ירוקה עם מנגולד, תרד וגרגירי חומוס, שקשוקה בסגנון איטלקי עם חצילים וגבינה בולגרית, שקשוקה קונפי עם עגבניות, שום, בצל סגול, קישואים ובלסמי ועוד. בנוסף תמצאו בתפריט מנות נוספות כמו מטיאס הולנדי כבוש עם שמנת חמוצה ומקלות לחם, שווארמת סייטן עם בצל מקורמל וסלט אישי, חציל שרוף עם פלפלים במילוי גבינות צאן, עלי גפן וזיתי קלמטה וכופתה הודית (מעין קציצה עשירה וגדולה) עם עדשים כתומות וטופו ברוטב סלק.
התיישבנו על הבר המוארך ולאחר שעיינו בתפריט בחרנו בשתי שקשוקות בהמלצת העובד החביב ששירת אותנו ובמקביל הכין לנו את מנות השקשוקה מול עיננו במטבח הפתוח:
בזמן שחיכינו להכנת המנות פונקנו בצ'ייסרים של ערק עם רוזטה, כבר התחלה מלבבת לארוחה קליילה בשכונה.
השקשוקה הראשונה שהוגשה לנו זו שקשוקה פריוומרה, שקשוקה איטלקית עשויה שכבות חציל באלדי, רוטב עגבניות קלאסי, גבינה בולגרית מבעבעת היישר מתנור האבן. שקשוקת עגבניות קלאסית עם תוספות בדמות חתיכות חצילים נימוכים, רוטב עגבניות טעים-ובתיבול טוב, ביצים שהותקנו ראוי שחלמון הביצה היה נוזלי וגבינה בולגרית מעל שמכסה את כל השקשוקה. מנה טעימה שהוגשה כמו כל השקשוקות השונות שמוגשות כאן במחבת אישית לצד פרוסות גדולות של לחם אחיד קלוי, חמוצים שמכינים במקום וטחינה.המשכנו עם שקשוקה קארי, שקשוקה הודית צבעונית על בסיס רוטב קארי, קרם קוקוס, אפונת גינה ובטטה אפויה. שקשוקה טבעונית, מעין תבשיל מנחם שראיתי כבר בדמיוני איך אני מחסלת כזה בחורף קר. רוטב הקארי היה מעט חריף אך לא מדי והוא היה סמיך ועשיר. לתוך רוטב הקארי והחלב קוקוס השתדכו שני ביצים וחתיכות של בטטה צלויה ורכה. הטעמים המתוקים של הבטטה השתלבו נהדר עם הרוטב החריף. את השקשוקה עיטרו עלי כוסברה רענננים. מנה מעולה- אל תוותרו עליה כשאתם כאן ! * כאמור גם את המנה הזו אפשר לטבען ולהחליף את הביצים בטופו פריך.
בנוסף הזמנו מחבת כופתא קציצות עסיסיות עשויות טופו ועדשים כתומות ברוטב סלק חמצמץ, מוגש עם סלט אישי. מנה טבעונית אף היא, עם קציצה ענקית מאד משביעה שעשויה מטופו ועדשים והונחה על מצע של רוטב סלק חמצמץ, עשיר וטעים.
בתפריט הספיישלים של אותו היום כיכבו קובה ושניצל טבעוני. אנחנו בחרנו בקובה במילוי סייטן ברוטב כורכום שהייתה עסיסית וטובה, את הבשר מהקובה המקורית החליפו בסייטן שלהפתעתי היה טעים ורך. המנה הוגשה עם סלט טרי טעים, מיוחד ובריא ברוטב וינגרט שהורכב מעלי חסה, רוקט, עגבניות שרי, תערובת פיצוחים שמוסיפה קראנצ'יות לסלט הטרי ואוכמניות מתקתקות.
לסיכום, בשוקה -מטבח מקומי במחבת, מבחר שקשוקות שונות ומיוחדות, האוכל פה טעים וטרי, הכל נעשה במטבח פתוח באווירה משוחררת ונעימה ובמחיר סביר. שירות אדיב ומחויך.
השוקה מטבח מקומי במחבת
לוינסקי 33 תל אביב.
טלפון: 050-889-2971
לינק לעמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/hashukatlv/
לינק לאינסטגרם: https://www.instagram.com/explore/locations/112932856749508/-/ שעות פעילות: יום א׳ -ה' : 9:00–23:00 יום ו׳: 8:00–15:00 שבת: סגור.
לינק לאינסטגרם: https://www.instagram.com/explore/locations/112932856749508/-/ שעות פעילות: יום א׳ -ה' : 9:00–23:00 יום ו׳: 8:00–15:00 שבת: סגור.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה