לאחרונה נפתחות מסעדות שף,בתי קפה,דוכנים ושאר יוזמות קולינריות מבורכות בחיפה והקריות. נראה שהאיזור מתעורר לחיים ופורח וכי יש סיבה טובה מספיק לצאת מהבית. מדובר על קהל צפוני שרוצה לאכול טוב קרוב לבית ולא להתניע את הרכב עד הכרמל או לת"א (רחמנא לצלן) בשביל אוכל טוב. נראה ומרגיש כי לאחרונה אנשים צופים יותר בטלויזיה ונחשפים ליותר תוכניות אוכל, פנאי ובישול ורוצים לנסות ולחוות את הטעמים והמבחר מבלי לנסוע עד לת"א, בקיצור, לאכול ליד הבית בקז'ואל מבלי לחפור למרחקים. את ההפתעה הבאה, בשורה מרעישה לכל הדיעות גיליתי בקרית מוצקין,פיצה אלכסנדר שממוקמת במרכז מסחרי קטן שבתחנת דלק בקרית מוצקין (מרכז חדש וכבר נפתח לידו סניף של בית קפה "רנה"). פיצה אלכסנדר בניהולו של תומר גולדפרב שהיה בבעלותו בית קפה בכרמל ופרש מהעסקים שם לטובת החיים בקרית מוצקין. מה שמיוחד בפיצה אלכסנדר שהפיצה מבצק מחמצת שאור וקמח שיפון מלא, הדגש תחילה הוא על בריאות ואיכות, פריך מבחוץ ואווירירי מבפנים עם מעט טעמי חריכה המעניקים ארומה מעושנת וקלויה. השף ירון וידר בנה תפריט עשיר עם תוספות יצירתיות ומושחתות כמו סלופי ג'ו (בשר טחון ורוטב ברביקיו),פיצה עם פירות ים ורוקט בניחוח משכר מהים (מטורף!), פרשוטו ופטריות, שמנת ובייקון וישנן גם אופציות טבעוניות. רוטב הפיצה נעשה במקום (תשכחו מצנצנות וכו'). מעבר לפיצות מטורפות עם שילובים נדירים וטעימים ניתן למצוא גם תפריט עם מבחר סלטים טריים שילוו את הפחמימות הנהדרות בחן ובהדר כמו סלט יווני קלאסי, סלט טונה, וסלט בשרים רענן (פרושוטו, קורנביף ופפרוני). אז הרווינו את צמאוננו עם בירת אלכסנדר קרה ופתחנו בנשנוש עם פוקאצ’ה שום, בצק מחמצת שאור, שום, אורגנו, בזיליקום ושמן זית. לא היה ניתן לעמוד בריח השום ובקראנצ'יות המטריפה בקצוות. הפוקאצ'ה הוגשה עם רוטב איולי שום ואלף איים ליד שאף הם הוכנו במקום.
לאחר התייעצות קלה בחרתי להתחיל עם האופציה הכי מושחתת בעליל, ללא יסורי מצפון או דת הזמנתי את הפיצה:שמנת מעושנת חמוץ מתוק ,בצק מחמצת שאור, שמנת מעושנת חמוץ מתוק עם בצל ובייקון, 100% גבינה ורצועות בייקון מעושן. ראשית, הבצק פריך וקראנצ'י מבחוץ ואוורירי וקליל מבפנים, הבייקון, השמנת והגבינה הוגשו בנדיבות מעל הפיצה והשתלבו נהדר עם המתיקות של הבצל המקורמל. מי שחובב הקרמות (שמנת וגבינ"צ) כמוני יעוף על המנה הזו כמה שהיא עשירה ומושחתת.
הפייבוריט הבא שלי, פיצה סלופי ג'ו בשרי, בצק מחמצת שאור, סלופי ג'ו הבית מבשר בקר וכבש עם בצל ופלפלים, ספייסי ברבקיו (מתכון הבית) ו-100% גבינה. שוב מדובר בצק פריך שכייף לנגוס בו עם תערובת עשירה מבשר טחון ורוטב ברביקיו משגע והכל מבעבע עם גבינה מעל. אני באופן אישי מ-א-ד אהבתי את הפיצה הספציפית הנ"ל בגלל תבשיל הסלופי ג'ו מבשר בקר וכבש שהיה יותר ממעולה והשילוב בו כתוספת מעל הפיצה פשוט שיחוק!
ממשיכים עם סי-פוד ביאנקה, בצק מחמצת שאור, רוטב שום ועשבי תיבול, 100% גבינה, מיקס פירות ים (קלמארי, שרימפס ומולים שחורים) ורוקט. אי אפשר היה להיות אדיש מול הריח של פירות הים מעל הפיצה,ריח משכר שתמיד מזכיר לי את הים וזכרונות מחופשה בארץ רחוקה עם חופים תכולי שמיים. שום זו תוספת מבורכת שהתווספה ברוטב מעל הפיצה והעמיקה את הטעמים של פירות הים במנה והרוקט היה חרפרף,טרי ומרענן.
אמנם היינו מפוצצים עד כלות אבל נאמר לנו שאנחנו חייבים לנסות את הפיצה המתוקה, ואני,מי אני? מה אני? ידועה כאחת שלא יודעת לדחות סיפוקים אז נכנעתי אל המתוק וכמה שזה היה מתוק. פיצה קראמבל, בצק מחמצת שאור, ממרח שוקולד ואגוזים, קראמבל שקדים ושבבי שוקולד מריר. קינוח נפלא לחלוקה, מפנק בצורה בלתי רגילה, משלב בין שוקולד מתוק לקראמבל שקדים פריך ואננס מעל, מענג. מחכה כבר לפעם הבאה כשאבוא לאמא בקריות ולשוב אל אלכסנדר, טעמה של הפיצה עם הבייקון והשמנת נותר עדיין בפה (החטא המושלם) יזכר לעוד ימים רבים ויעורר בי חשקים וגעגוע לנסיעה לצפון לשחזר במיוחד את הביס המושלם מהפיצה הספיציפית הנ"ל !אין התלבטות בכלל – פיצה אלכסנדר – תבואו רעבים !
מתחם תחנת דלק פז
שד' ירושלים 3 קרית מוצקין
072-3713176
שעות פתיחה 10:30- 23:30
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה