ביום שני האחרון חגגתי עם חברה את יום הולדתי בהונולולו, הטיקי בר הראשון בישראל זאת אחרי ששמעתי שהמקום צבעוני בוייב צעיר ותוסס. זה משהו שמאד התאים לי לחגיגות יום ההולדת עם חברה, קוקטיילים טובים ואוכל טעים וקליל ליד. הטיקי בר הוא בר שמעוצב בסגנון ואווירה קאריביים, שפע של קוקטיילים צבעוניים המבוססים על רום. הונלולו ממוקם מול קולנוע חן בככר דיזנגוף המתחדשת בתל אביב, מקום שנהפך למוקד בילויים תוסס.
המקום צבעוני בוייב צעיר, מקומות הישיבה הם בחלל החיצוני מול קולנוע חן, עיצוב בצבעים חמים, שימוש בכריות צבעוניות, צמחיה טרופית, פסלים ומסיכות. מקומות נוספים בחלל הפנימי הממוזג , בחלל בר עגול עם כסאות בר גבוהים ושולחנות גבוהים נוספים לישיבה.
בהונללו תפריט קוקטיילים רחב של סוגי הרום בארץ (למעלה מ- 100 סוגים של רום ממקומות שונים בעולם) אשר מוגשים בכוסות צבעוניות, כוסות טיקי בצורת טוטם למשל -טיקי הוא אל במיתולוגיה הפולינזית, פלמינגו ועוד. לצד אלו מוגשים גם מבחר מיצי פירות אקזוטיים מתובלים, מספר סוגים של יינות לבנים ואדומים אשר מתומחרים לפי כוס או בקבוק ו-4 סוגים של בירות מתוך מערכת מזיגה מקצועית.
פתחנו את הערב בקוקטיילים, אני הזמנתי את ה-TOUCANS רוסקי סטנדרט, מליבו, אפרול, אננס פסיפלורה, שקדים וליים,קוקטייל טרופי מתקתק וטעים שיכל לבוא מעולה לו הייתי בחופי בהמאס למשל (: הקוקטייל הגיע בכוס חרס דמוי מסיכה. חברתי בחרה ב-Dark and Stormy, סיילור ג'רי, גוסלינג, פלרנום, תומס הרי, ג'ינג'ר ביר וליים. קוקטייל חזק, מעט מריר ושילב טעמים של חמוץ מתוק. הקוקטייל מבוסס על מספר סוגים של רום כהה אשר הוגש בכוס High Ball עם הרבה קרח, עלי נענע טריים ורעננים ופרוסת לימון.
תפריט האוכל כולל כמובן את מנת הפוקי מהוואי המפורסמת שמבוססת על דגים נאים, ירקות ואורז של סושי - מעין גרסה מפורקת של סושי אשר מוגשת בקערה עם כל המרכיבים בנפרד כסלט צבעוני, טרי ובריא. עוד בתפריט, מנות אסייתיות ומקסיקאניות: כיסונים מאודים עם שרימפס, גיוזה עוף/צמחוני, סלט פפאיה, פיצה טונה - טורטיה אפויה, קונפי שום וטרטר טונה, זוג מיני בורגרס עם קרם צ'יפוטלה, ו-3 סוגים של טאקוס במילוי סינטה צרובה/שרימפס בטמפורה/שווארמת דג. ע"פ המלצת המלצרית הזמנו תחילה את הטטאקי טונה, טונה עטופה באצת נורי וכבושה במיסו, סלט פאפפיה, קרם עגבניות וסויה שחורה. על צלחת לבנה מחרסינה הונחה מניפת סינטה אדומה טרייה עטופה באצת נורי כבושה במיסו שהייתה מעט קראנצ'ית לנגיסה. הטטאקע לווה עם סלט פאפאיה חרפרף קרם עגבניות וסויה שחורה. מנה מצויינת !
הר גאו שרימפס ,5 כיסונים מאודים במילוי שרימפס, סרירצ'ה הבית וסויה ג'ינג'ר, קיבלנו 5 כיסונים מאודים במילוי שרימפס שהונחו על תלולית של רוטב סמיך ועשיר, טעים במיוחד אשר הוכן מציר סרטנים בניחוח ימי משכר. מעל הכיסונים הונחו פרוסות צ'ילי ושומשום לבן ושחור שהעניקו מעם קראנצ'יות מתפצחת בפה. הרוטב היה חלומי והמשכנו לגמוע אותו עם כף גם אחרי שנגמרו הכיסונים.
כוסות הקוקטיילים כבר התרוקנו וחידשנו את ההזמנה ל-2 קוקטיילים נוספים: FROZEN "BANANAS" DAQOIRI, ג'ים בים ריי, אל דוראדו 3, מליבו, בננה , אשכולית אדומה אננס וליים. כאמור המרכיב האלכוהולי המרכזי בבר הוא רום אז גם בקוקטייל הזה הוא נכח. הקוקטייל היה ברדי, פירותי ומתקתק. חברתי בחרה ב-KALE MOJITO פלנטיישן 3, קוקי אמריקנו לבן, ליים, מיץ ירוקים בסחיטה איטית וסודה, קוקטייל שמתבסס גם על רום, וורמוט לבן, קוקטייל מאד פרשי ועשבוני.
בגזרת האוכל המסיקאני מוצעים כאן טאקוס עם סינטה צרובה, שווארמה סלמון ושרימפס בטמפורה. אנחנו בחרנו באופציה השלישית. שרימפס טמפורה, קרם פלפלים צהובים, כרוב מוחמץ, כוסברה וצ'ילי. הטאקוס קנויים והם מוגשים בזוגות, הטורטיה נמרחה בקרם פלפלים צהובים ועליה הונחו זוג שרימפס בטמפורה שמנמנים, כרוב סגול, כוסברה ופרוסות צ'ילי, עם פלח ליים שהונח בצד. הטורטיות היו טעימות ומהנות, כל מה שהונח בטורטיה השתלב נהדר, השרימפס, קרם הפלפלים , הכרוב הסגול והליים, מנה טובה שהלכה טוב לצד הלאכוהול ששתינו. קיבלנו את הטאקוס עם הרבה פרוסות צ'ילי ואחרי שהבחנו שהצ'ילי חריף מאד עכשיו בעונה, פשוט הפחתנו את הכמות מהטאקוס כי הצ'ילי ממש חריף עכשיו ואין צורך הרבה ממנו!
לסיכום, העברנו מספר שעות בכייף בהונללו, בר עם קוקטיילים צבעוניים טעימים בוייב צעיר ושמח. מקום בו אפשר לאכול אחרי העבודה אוכל של ברים שעשוי טוב בקזוא'ל ולהתפנק עם קוקטיילים שמחים ומרימים.
בימים א - ה בשעות 18:00-20:00 תינתן 30% הנחה על תפריט הקוקטיילים ו-20% הנחה על תפריט האוכל.
הונללו בן עמי 11 תל אביב. טלפון: 03-6328155 לינק לעמוד הפייסבוק של הונלולו: https://www.facebook.com/honolulutlv/
הונללו בן עמי 11 תל אביב. טלפון: 03-6328155 לינק לעמוד הפייסבוק של הונלולו: https://www.facebook.com/honolulutlv/
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה