חמישי בערב "הגרגרניות בדרכים" היינו במוד קרינבורי במיוחד עם חשק עז לבשרטוב היעד הנבחר הפעם הוא מסעדת רובינשטיין שכבר אכלתי בה פעמיים בעבר. המסעדה שוכנת במתחם הקולינרי באזור התעשייה פולג,במתחם יכין באיזור התעשייה החדש בנתניה. המסעדה הוקמה על ידי משפחת רובינשטיין שהם שם דבר בעולם הבשר,שם נרדף בנתניה כבר שנים ארוכות לבשר טוב ואיכותי. הכל התחיל ב-1966 כאשר הם הקימו מפעל לבשרים מעושנים במושב אודים. עם השנים צמחה האימפריה ונפתחו 2 מעדניות בשרים משובחים האחת בנתניה והשנייה בנס ציונה. לאור דרישת הלקוחות והצלחת מותג הבשרים הקרים הם פתחו מסעדת בשרים איכותית בנתניה. משפחת רובינשטיין שבבעלותה מעדנייה המתמחה באספקת בשרים איכותיים למעלה מארבעה עשורים.
חלל המסעדה גדול ובעל מראה של פונדק עם קיר לבני בריקס עתיקות שהובאו במיוחד מטירה בלגית בת 250 שנה. המסעדה מעוצבת בסגנון חם,כפרי ומזמין בגווני אדמה עם פינות ישיבה מעץ טיק,בר מפינתי מפואר הבנוי כחצי סהר וקיר ומעשנת בשר מתכתית צמודה אליו.
המסעדה בנויה בחלל גדול המכיל 180 מקומות ישיבה ובהם חדר פרטי בקומה שניה ובו 25 מקומות ישיבה. המסעדה מחולקת לשני חלקים: חלק קדמי- מעדניה המוכרת בשרים טריים,נתחים יפים וסקסיים שרק שמחכים שתקחו אותם הביתה ב-Take Away. מעדנים ונקניקים בייצור עצמי שעבור קרניבור מצוי זה התגשמות חלום רטוב.
החלל העיקרי -מסעדה ובר המציע אלכוהול בשפע:
בחרתי בקוקטייל קלאסי,קוסומופוליטן, וודקה פינלדיה,טריפל סק, קריבריז ומיץ ליים:
אחרי עיון מעמיק בתפריט בחרנו לחלוק במספר מנות ראשונות: זה היה ערב קריר אז לא מן הנמנע שהתעניינו במרק היום שהיה עם בטטה ושמנת,המרק היה טעים,סמיך ועשיר בטעמים. מודה, אני לא חובבת מרק בטטה כי זה מתוק לי מדי אבל להפתעתי הוא היה עם חריפות מסויימת בדמות של פלפל שחור גרוס שאיזן את המתוק והיה ממש מוצלח וטעים !
כנפי עוף,12 יחידות כנפי עוף מוקפצות ברוטב חמאת צ'ילי מתוק פיקנטי ושומשום קלוי,כנפיים מהסוג הסטנדרטי ברוטב חריף מתוק:
קרפצ'יו סינטה,פרוסות סינטה נא מובחרות עם שמן זית כתית,חומץ בלסמי מיושן ונגיעות פרמג'אנו ריג'יאנו מוגש עם לחם, קרפצ'יו קלאסי בביצוע טוב שהגיע עם פוקאצ'ה טרייה וחמימה עם חמאה בצד:
פטה כבד עוף,ממרח כבד עם חמאה בליווי ריבת בצלצלי שאלוט,ריבת עגבניות שרי וצנימי בריוש ביתיים,כבד עוף במרקם עשיר וטעים,אחד הטובים שאכלתי, רק מלשפוט מצבעו ברגע ההגשה כבר ידעתי שיהיה טעים:
קלמרי מטוגן בציפוי פריך בליווי רוטב איולי לימון, מנה ראשונה קלילה וטובה,קלמרי קריספיים עם זסט לימון טרי שנסחט מעל ואיולי לימון טעים,כמה פשוט ככה טעים: ובשביל המצפון הזמנו סלט קיסר -עלי חסה פריכים,קרוטונים, גבינת פרמג'אנו ריג'יאנו ברוטב קיסר עם רצועות עוף, מה שחשוב בעיני בסלט קיסר הלא זה הרוטב,והרוטב היה טעים והיה בשפע:
המבחר בתפריט מנות העיקריות הוא רב: צ'וריסוס,נתח קצבים בשר מיושן,קבב ,סטייק לבן, מנות אשר מוגשות על פלטה לוהטת ומכילות בשר ותוספות כמו אנטריקוט, סינטה ופילה ויש גם מבחר המבורגרים,סטייק פרגית,פילה סלמון ברוטב מיסו הדרים ועוד.
ב"רובינשטיין" מגוון רחב של בשרים ונתחי בשר עסיסים ויחודיים לצד יינות מסוגים שונים. לאחר התלבטות מסויימת הפור נפל ובחרתי למנה עיקרית,סטייק אנטריקוט 300 גרם, נתח משויש ועסיסי מוגש עם רוטב שמנת פלפלת. הסטייק הוגש מהגריל על מחבת רותחת רוחשת קולות וריחות עסיסיים של בשר שנצלה מגרים בטירוף. הסטייק טרי, ביקשתי במידת עשייה מידיום וכך קיבלתי אותו, בשר אדום,עסיסי ורך. רוטב שמנת פלפלת היה טעים והוסיף והעשיר את הטעם בכל ביס וביס וטעימה מהבשר. נהננתי מסטייק איכותי הרי שמדובר במשפחה של קצבים, במסעדת רובינשטיין לוקחים נתחים מובחרים ומטפלים בהם כראוי עם כל המומחיות והניסיון, שלהם.
וכך הסטייק נראה לאחר הביס הראשון:
רונן בחר בסינטה עגל 300 גרם בתוספת קונפי שום,מוגש עם רוטב שמנת פלפלת, הוא נהנה מבשר עסיסי, צלוי בדיוק במידה-מדיום,שזוף ועשוי מבחוץ וורדרד ורך מבפנים. גם הוא קיבל פנכה עם רוטב שמנת פלפלת בצד. סילבי בחרה בפילה עגל 280 גרם נתח מובחר ללא שומן מוגש עם רוטב מרסלה פורטבלו.
התוספות שבחרנו עם המנות העיקריות היו צ'יפס, סירות תפוח אדמה רכים,פירה תפו"א ובטטה עם שבבי בצל מעל, ירקות מושחמים והום פרייז חרפרף וטעים, כל התוספות השתלבו מצוין עם נתחי הבשר שהיו עשויים טוב.
תאוות המתוקים פיתתה אותנו לקנח עם קוקילידה,גלידת נוטלה עם דובדבני אמרנה מעל ,מעל,קרם ברולה עשיר וטעים, תערובת יציבה ולא מיימית שהכי כייף זה לשבור עם הכף את קראנץ' הסוכר המקורמל וטירימסו:
ברובינשטיין עושים הכי טוב מעל 40 שנה בשר ונקניקים ,החל מבחירת הנתח, הצלייה וההגשה שלו. המסעדה מציעה חוויית בשר משובחת, מקצועית ונגישה לחובבי האוכל העסיסי.
"רובינשטיין"
רחוב גיבורי ישראל 17
איזור התעשייה פולג, נתניה
7888838־09
עסקית צהריים בימים א' - ה' בין השעות 12:00 - 18:00
עסקית ערב בימים א' - ה' בין השעות 18:00 עד אחרון הסועדים
עסקית לילה 7 ימים בשבוע, החל מ-22:00 ועד אחרון הסועדים
לינק לאתר: http://rubinshtein.co.il/
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה